Ramirent logo
Bild på Jens Sjöberg

Jens Sjöberg ny vd för Ramirent

Publicerad 4 apr. 2024

Den 1 augusti tillträder Jens Sjöberg som vd för Sveriges ledande maskinuthyrningsföretag, Ramirent AB, med närmare 1000 anställda och verksamhet på ett 80-tal platser runt om i Sverige. Jens har tidigare varit regionchef för Ramirent Stockholm och återvänder nu till företaget efter 17 år.

–Vi är glada att få välkomna Jens tillbaka till företaget och nu i rollen som vd, säger Ramirents koncernchef Erik Bengtsson, som varit tillfällig vd för Ramirent i Sverige sedan i somras.

Under snart 17 år har Jens Sjöberg varit vd för Xervon, ett av Sveriges största företag inom ställningsmontage. Nu väljer han att återvända till Ramirent, där han var regionchef i Stockholm åren 2004-2007.

– Att komma tillbaka till Ramirent känns lite som att komma hem. Jag är stolt att ha fått förtroendet att fortsätta förvalta Ramirents starka kultur, affärsmässighet, innovationskraft och kundfokus, säger Jens Sjöberg.

Jens breda nätverk och kunskap om branschen, målmedvetna kvalitets- och säkerhetsfokus och den tillväxtresa Xervon har gjort under Jens ledning, är erfarenheter som Ramirent värdesätter.

– Utmaningarna som branschen just nu befinner sig i, kräver en ledare med kunskap om vår vardag, men också med förmågan att utmana och utveckla. Ökad digitalisering krävs för att effektivisera hela branschen och inom det området har Jens gedigen kunskap och ett stort engagemang. Dessutom har han ett ledarskap som stämmer överens med vår kultur och vision – att leverera ”smooth service with a smile”, säger Erik Bengtsson.

Jens Sjöberg är 53 år och bosatt utanför Stockholm. Han tog sin civilingenjörsexamen från KTH, har en fil kand i ekonomi från Uppsala universitet och en MBA från Warwick University. Utöver sin roll som vd för Xervon och tidigare regionchef för Ramirent Stockholm, har han haft roller inom IT, försäljning, produktion och ledning på NCC.

Jens Sjöberg
Jens Sjöberg
Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59