Ramirent logo
Bild på Jimmy Dahlström, ny chef för Den temporära fabriken på Ramirent

Jimmy Dahlström – ny chef för Den temporära fabriken på Ramirent

Publicerad 22 aug. 2023

Jimmy Dahlström tillträder som chef för Ramirents expansiva affärsområde Den temporära fabriken. Jimmy har varit en del av verksamheten sedan 2019 och medverkat till att bygga upp Den temporära fabriken till vad den är idag.

– Det känns mycket inspirerande och roligt att nu ta över och fortsätta leda det arbetet, säger Jimmy Dahlström.

Den temporära fabriken har funnits som eget affärsområde inom Ramirent sedan 2014. Verksamheten erbjuder en helhetslösning, där man levererar allt temporärt kopplat till ett bygge, som en entreprenad. Det handlar om planering, att säkerställa att rätt byggmaskiner, liftar, ställningar, bodar och annan utrustning finns på plats, till att logistiken flyter smidigt och att all utrustning utnyttjas optimalt och säkert under hela byggtiden.

– Vår erfarenhet är att det leder till såväl billigare arbetsplatsomkostnader som säkrare och effektivare byggen när en och samma leverantör håller i allt från planering till genomförande. Och är det något branschen efterfrågar just nu, så är det effektivare byggprocesser, säger Jimmy Dahlström.

Jimmy Dahlström har bland annat varit ordförande för Samhällsbyggarna och Lean Forum Bygg. På Den temporära fabriken har han jobbat sedan 2019. Han är ett välkänt namn inom branschen, inte minst genom sina krönikor där han sätter fokus på hur branschen behöver öka sin effektivitet för att skapa konkurrenskraft och hur digitalisering, jämställdhet och mångfald kan bidra till det.

– Jag brinner för att utveckla branschen och ser fram emot möjligheten att få fortsätta tillväxtresan för Den Temporära Fabriken. Det finns oerhört mycket kompetens i gänget och jag ser fram emot att få bidra med min kunskap och erfarenheter, säger Jimmy Dahlström.

– Med sin gedigna erfarenhet och sitt höga förtroende bland såväl kunder som medarbetare, ser vi Jimmy som den mest självklara personen att ta över ledarskapet för affärsområdet. Den temporära fabriken är inne i en expansiv fas och vi räknar med att fortsätta utveckla verksamheten de kommande åren. För det krävs stor kunskap och förståelse för hur branschen tänker och fungerar - och det har Jimmy, säger Erik Bengtsson, koncernchef Ramirent.

Jimmy Dahlström tillträdde tjänsten den första augusti och efterträder Mikael Anjou, som fortsätter sin karriär inom installationsbranschen.

Presskontakt
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59