Ramirent logo
Bild på Johan Isaksson vd JIAB och Johan Färm vd Ramirent

Ramirent förvärvar JIAB Hyrcenter i Norrbotten

Publicerad 20 mars 2023

Nu är det klart att Ramirent AB förvärvar JIAB Hyrcenter (bestående av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB) i norra Sverige. Därmed förstärker Ramirent ytterligare sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.

– Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark aktör med lokal förankring över hela Sverige men framför allt i norr. JIAB har mycket god förankring och hög kännedom om marknaden lokalt. Vi får genom förvärvet fördelarna av den starka lokala förankringen genom JIAB, samtidigt som vi har storleken och resurserna från Ramirent och Loxam, säger Johan Färm, vd Ramirent AB.

Ramirent förstärker härmed sin position i hela Norrbotten med fem nya kundcenter i Luleå, Piteå, Boden, Kiruna och Gällivare. Det är generellt ett stort fokus på norra Sverige med betydande satsningar på företag, innovationer och lösningar som kan bidra till den gröna omställningen. Här vill Ramirent vara med och bedriva en energieffektiv hållbar verksamhet och bidra till ett fossilfritt samhälle.

– Att vi nu blir en del av Ramirent innebär stora möjligheter. Vi är en etablerad lokal aktör men tillsammans har vi större potential och kan komma in i ett större sammanhang. Tillsammans med Ramirent kommer vi att få bättre resurser, utökad kompetens och större utbud av maskiner och tjänster till våra kunder, men också nya digitala tjänster, ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö. Bolagen kompletterar varandra väl och vi tror starkt på hållbar maskinuthyrning, säger Johan Isaksson, grundare och vd JIAB Hyrcenter.

JIAB Hyrcenter har ca 60 medarbetare i norra Sverige, som kommer att bli en del av Ramirent. Tillsammans bildar Ramirent och JIAB det ledande uthyrningsföretaget med närmare 100 olika kundcenter i Sverige.

För ytterligare information:

Johan Färm, vd Ramirent AB
+468-621 23 24
johan.farm@ramirent.se

Johan Isaksson, vd JIAB Hyrcenter AB
+4670-669 08 31
johan.isaksson@jiabhyrcenter.se

Om Ramirent

RAMIRENT AB är marknadsledande inom svensk maskinuthyrning. Ramirent hjälper sina kunder att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör företaget genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirentkoncernen har verksamhet i nio länder och tillhör sedan 2019 Loxamgruppen som är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen och världens fjärde största maskinuthyrningsbolag.

Presskontakt
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59