Ramirent logo
Tidigare år har Ramirent deltagit i flera av loppen inom En Svensk Klassiker. Nu blir man ny samarbetspartner till hela evenemanget.

Ramirent – ny samarbetspartner till En Svensk Klassiker

Publicerad 4 juni 2024

Ramirent inleder ett treårigt samarbete med En Svensk Klassiker. Utöver att leverera el, bodar och avstängningsmaterial till de olika Klassikerloppen, kommer man att tillsammans med arrangörerna ta fram ett utbildningspaket som ska öka säkerheten för de volontärer som ibland arbetar i trafiktunga miljöer.

Sedan tidigare år levererar Ramirent utrusning till Vätternrundan. Det nya samarbetet med En Svensk Klassiker blir därför ett naturligt nästa steg i Ramirents arbete med att skapa synlighet kring företagets varumärke.

– Vi delar Vätternrundans och Klassikerloppens värderingar kring inkludering, hållbarhet och rörelseglädje, något som vi jobbar mycket med inom vår verksamhet. Vi ser fram emot att använda En Svensk Klassikers Arbetsplatsklassiker som ett roligt sätt att aktivera och arbeta med hälsa och välmående för våra medarbetare i hela landet. Dessutom planerar vi för olika kundaktiviteter i samband med tävlingarna, säger Johanna Bonthron, marknad- och kommunikationschef på Ramirent.

Ramirents del i samarbetet blir att leverera avstängningsmaterial tillsammans med dotterbolaget RentSafe. Dessutom kommer man att leverera el, bodar och annan kringutrustning som behövs till de olika tävlingarna.

– Tillsammans med En Svensk Klassiker, kommer vi även ta fram ett utbildningspaket för de tusentals volontärer som deltar i de olika tävlingarna. Genom att lära sig mer om att arbeta i trafikerade miljöer och hur man bygger avspärrningar på ett tryggt sätt, skapar vi tillsammans en säkrare arbetsplats för alla de som bidrar till att tävlingarna kan genomföras.

– Vi är stolta och glada att Ramirent blir en ny, engagerad partner till En Svensk Klassiker och Klassikerloppen. Sverige behöver fler arbetsplatser som både prioriterar den egna personalens hälsa och möjliggör för motion och idrott i samhället i stort. Ramirent som internationellt ledande företag i sin bransch är med och visar vägen, säger Johan Grundin, VD på En Svensk Klassiker.

Hela Ramirent kommer involveras i samarbetet, men extra fokus blir det för kundcentren i Mora, Borlänge, Jönköping, Linköping och Stockholm, för att ge möjlighet att supporta samtliga Klassikerlopp, dvs Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Engelbrektsloppet och Vasaloppet.

Samarbetet startar i och med Vätternrundan och vidare till Vansbrosimningen här i juni och kommer att pågå under tre år.

Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59