Ramirent logo
man på lift

Enklare miljöredovisning med nya RamiConnect

Publicerad 19 mars 2024

Kraven på miljöredovisning inom byggbranschen ökar. Nu lanserar Ramirent nya funktioner i sin kundportal RamiConnect, där de som hyr maskiner kan se exakt hur mycket utsläpp utrustningen genererar. Något som underlättar i byggföretagens miljörapportering och hållbarhetsarbete.

–För våra kunder är det oerhört värdefullt att få verklig data över vilka miljöutsläpp maskinerna de hyr genererar och inte behöva förlita sig på snittvärden. Har du kört maskinen i två timmar eller två minuter – då är det den driftstiden som ligger till grund för rapporteringen, säger Eric Nordin, digital affärsutvecklingschef på Ramirent.

Totalt har Ramirent fler än 10 000 uppkopplade produkter. I RamiConnect ser kunden var deras uppkopplade hyrprodukter befinner sig, hur mycket de används per dag och hur mycket koldioxid de har släppt ut under tiden de använts. Sedan tidigare ger RamiConnect även full kontroll över kostnaderna för hyrmaskinerna, produkt- och säkerhetsdokument, fakturor och ett smidigt sätt att returnera utrustning. Allt illustreras på ett lättöverskådligt sätt i portalen, där kunden kan välja att få data för hela projektet eller filtrera på delprojekt, se en viss tidsperiod eller en viss maskintyp eller enskild maskin.

Översikt
Översikt i RamiConnect

– Med de ökande kraven på miljöredovisning, underlättar vi för våra kunder genom att dela med oss av statistik kring maskinerna de hyr. Utöver miljödata, får kunden bättre koll på hur mycket utrustningen faktiskt används och om vissa maskiner står outnyttjade och kan returneras, säger Eric Nordin.

– Vi vill vara transparenta och se till att maskinerna används optimalt. Hyr vi ut en produkt vill vi att kunden använder den. Oavsett om kunden är ansvarig för en stor byggarbetsplats eller ett mindre projekt, blir vår portal ett viktigt verktyg för att optimera projektet, minska kostnader och bidra till en mer hållbar miljö, säger Eric Nordin.

Nya RamiConnect lanseras i mars och är kostnadsfri för Ramirents hyrkunder. Här kan du läsa mer https://www.ramirent.se/tjanster/ramiconnect

Miljösektion
Miljösektion i RamiConnect.
Marknad- och kommunikationschef
Johanna Bonthron
Johanna Bonthron

Marknads- och kommunikationschef

johanna.bonthron@ramirent.se+46 704 54 36 59